Kenmerken van een spaargeld-BV

De kenmerken van een spaargeld-BV zijn als volgt :

  • een spaargeld-BV is een afzonderlijke rechtspersoon met rechten en plichten
  • een spaargeld-BV dient opgericht te worden door een notaris
  • het kapitaal van een spaargeld-BV is verdeeld in aandelen en dient door de aandeelhouder(s) te worden gestort
  • het minimum kapitaal van een spaargeld-BV is € 0,01
  • de aandelen van de spaargeld-BV zijn eigendom van de aandeelhouder(s)
  • de spaargeld-BV wordt bestuurd door een bestuurder (directeur).

In de opzet van een spaargeld-BV zult u zowel de aandeelhouder als de bestuurder van de spaargeld-BV worden. Dit betekent dat u volledige zeggenschap houdt over uw spaargeld-BV.

 

Controle over uw vermogen

Aangezien een spaargeld-BV een aparte rechtspersoon is kunt u niet rechtstreeks beschikken over het vermogen van de spaargeld-BV. Als eigenaar van de spaargeld-BV blijft het vermogen wel van u en uiteraard kunt u ook zelf bepalen wat er met het vermogen gebeurt.

Zo kunt u zelf bepalen bij welke bank u een spaarrekening opent. Het openen van een zakelijke spaarrekening verschilt in essentie niet van het openen van een privérekening. Het enige verschil is dat u de bankrekening als directeur opent namens uw spaargeld-BV.

Ook kunt u op ieder gewenst moment geld uit uw spaargeld-BV terughalen naar privé. Dit doet u door een dividend uit te keren of kapitaal terug te betalen. Wanneer u ons van uw voornemen op de hoogte stelt, dan adviseren wij u graag wat in uw situatie het beste is.

Dit klinkt misschien ingewikkeld maar is het niet. Bij Spaargeld BV adviseren wij u graag hoe u deze gelden vanuit uw spaargeld-BV naar privé kunt overhevelen. Wanneer u klant wordt bij Spaargeld BV ontvangt u van ons een duidelijke handleiding hoe u deze en andere zaken heel eenvoudig kunt regelen. Komt u er dan nog niet uit, dan staan wij uiteraard voor u klaar om u met onze expertise bij te staan.